Martor la mai multe sfârșituri de lume. Colecția Costică Acsinte, sursă pentru o istorie socială a secolului al XX-lea

Luni, 31 martie 2014, Facultatea de Istorie a Universităţii din București și Asociația Română de Istorie Socială (ARIS) organizează întâlnirea „Martor la mai multe sfârșituri de lume. Colecția Costică Acsinte, sursă pentru o istorie socială a secolului al XX-lea“ în cadrul Serilor de istorie socială.

ca_20140116_006
Sursă foto: colectiacosticaacsinte.eu

Vor participa la eveniment prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, decan al Facultății de Istorie a Universităţii din București, Cezar Popescu, realizator al site-ului www.colectiacosticaacsinte.eu și Ioan Cernău, muzeograf la Muzeul Județean Ialomița (MJI).

Costică Acsinte și-a început cariera de fotograf în timpul primului război mondial. La sfârșitul războiului, a deschis un atelier în orașul Slobozia, județul Ialomița, care a funcționat mai multe decenii. Majoritatea portrete individuale și de grup, dar și peisaje, fotografiile lui Costică Acsinte oferă prilejul unei incursiuni în cotidianul unui oraș de provincie din România secolului al XX-lea. Tradiții și obiceiuri, copilăria, școala, munca, timpul liber, nunta, moartea, femeia, muncitorul, țăranul, patronul, militarul – toate acestea și multe altele se regăsesc printre cele aproximativ 5000 de imagini achiziționate de MJI în 1985 aflate în plin proces de digitizare, grație unui proiect realizat de Cezar Popescu în colaborare cu Muzeul.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 16:00 la Sala de Consiliu a Facultății de Istorie.

Conferinta_ARIS_31-mar-2014
Afişul evenimentului
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s